Відомості про кінцевих бенефіціарних власниківШановні колеги!

28 квітня 2020 року набрав чинності новий Закон України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» (далі – Закон). На виконання Закону Міністерством фінансів України розроблено та оприлюднено проєкт Наказу «Про затвердження Положення про форму та зміст структури власності» (далі – Наказ).

Так, усі юридичні особи зобов’язані оновити інформацію про кінцевих бенефіціарних власників (далі – КБВ) та подати детальну структуру власності в електронній або паперовій формі протягом трьох місяців з дня набрання чинності Наказу, яким буде затверджена форма та зміст структури власності. Наказом передбачається, що зразки складання схематичного зображення структури власності будуть оприлюднені на офіційному вебсайті Мінфіну.

Тому компаніям слід розпочати підготовку

  • документів, що підтверджують належність іноземним юридичним особам корпоративних прав у такій юридичній особі (якщо у структурі власності є нерезиденти);
  • документи, що підтверджують можливість КБВ здійснювати вирішальний вплив на управління або діяльність компанії тощо.

Звертаємо Вашу увагу, що за неподання або несвоєчасне подання інформації про КБВ або документів для підтвердження відомостей про КБВ керівник юридичної особи або уповноважена особа може бути притягнута до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

Звичайно, оприлюднений Наказ є лише проєктом, однак його прийняття – питання часу. ОМП триматиме руку на пульсі та повідомлятиме щодо усіх змін, які стосуватимуться подання інформації про КБВ та структури власності!

***

Сподіваємося наведена інформація стане Вам у нагоді. Якщо у Вас виникне необхідність у одержанні консультацій з питань оновлення інформації про кінцевих бенефіціарних власників (далі – КБВ) та щодо детальної структури власності та юридичного супроводу та суміжних питань, пропонуємо звертатися до:

Андрія Мартинюка, директора з розвитку бізнесу Юридичної фірми ОМП
+38 098 244 6262; +380 44 391 30 01
a.martyniuk@omp.ua

Галини Брунь, директора з маркетингу Юридичної фірми ОМП
+380 95 497 66 05; +380 44 391 30 01
g.brun@omp.ua